Ochutnajte u nás

Káva TROTUAR

Káva TROTUAR je vlastná espresso zmes, ktorej recept sme zakúpili od talianskeho pražiara s dlhoročnými skúsenosťami. Už jeho otec pražil kávu, ktorá bola namiešaná na základe tohto receptu. Je to zmes vytvorená malým „domácim” pražiarom s veľkými skúsenosťami a milovaná celou dedinou, kde túto zmes predávali a pripravovali v ich kaviarni. Arabicu v tejto zmesi zastupujú starostlivo vyberané kávové zrná z Brazílie a Costa Ricy. 20% zmesi tvorí Indická robusta Cherry, ktorá vytvára nádhernú cremu a pridáva do chuti kávy zemitosť a telo. Káva TROTUAR je v pomere 80/20 v prospech arabici.

Kávu dávame pražiť 4-5x mesačne v primeranom množstve. Neplníme sklady v ktorých káva stojí až kým nestratí arómu a nezatuchne. Naopak, vieme, že čerstvo upražená káva chutí najlepšie. So skoro 20-ročnými skúsenosťami pražiara a častým pražením v malých množstvách zabezpečujeme, že káva TROTUAR má vždy perfektnú arómu a kvalitu.

Pri nákupe odrodových káv dbáme na výber toho najlepšieho čo sa v aktuálnom roku podarilo farmárom dopestovať. Aróma v káve vydrží maximálne 15 minút po zomletí, preto nakupujeme, pražíme a ponúkame iba kávu vo forme celých zŕn.

 

KÁVA MESIACA

GUATEMALA HUEHUETENANGO

Už v roku 1750 bol kávovník privezený do Guatemaly, ale používal sa len ako okrasná rastlina. O 50 rokov neskôr Guatemala utrpela veľké straty, pretože ich hlavná rastlina na export - indigo - bola napadnutá škodcami. Onedlho na to sa vláda rozhodla, že nájde iný hlavný produkt na export. Stala sa ním káva. Zo strategického hľadiska rozdala zadarmo farmárom milióny semien kávovníka. V Guatemale sa káva pestuje už vyše 150 rokov.

CHUŤ KÁVY

Iskrivá, veľmi intenzívna káva s nádherne plným telom. Lahodne sladká vôňa výrazne pripomína karamel. V chuti od začiatku vystupuje tmavá čokoláda. Celkovo silný dojem vyvažujú jemne tóny zrelého bobuľového ovocia. Nakoniec ostáva v ústach dlhotrvajúca čistá horká dochuť.

PÔVOD KÁVY

Guatemala Huehuetenango je oblasť, ktorá, ponúka najvyššiu vlhkosť v nadmorskej výške až 2000 m n. m. Vysoké stromy naokolo vytvárajú kávovníkom tieň, a tak kávová čerešňa zreje dlhšie. Tým pádom má čas nasať z pôdy viac živín a minerálov.

 

U nás si môžete pochutiť aj na čkoládach, zákuskoch a stráviť čas pri šálke čaju.

zakusky
zakusky
zakusky
zakusky
zakusky
zakusky

Návrat hore